‘Sadece unutkanlık’ deyip geçmeyin: 48 yaşında Alzheimer teşhisi konuldu! İşte o ilk belirti

‘Sadece unutkanlık’ deyip geçmeyin: 48 yaşında Alzheimer teşhisi konuldu! İşte o ilk belirti

kojpg-lLAqxc51DEyHCvM8XI9_ww 'Sadece unutkanlık' deyip geçmeyin: 48 yaşında Alzheimer teşhisi konuldu! İşte o ilk belirti

Hayatının baharında, beyninin yavaş yavaş kendisini sildiğini öğrenen Luna, şimdi hem çocuklarının geleceği için mücadele ediyor hem de bu yıkıcı hastalığın sadece yaşlıları etkilemediğini göstermek için hikayesini tüm dünyayla paylaşıyor.

Her şeyin başlangıcı, iş yerinde bilgisayar ekranına bakakaldığı o an oldu. Luna, o anı “Normalde ne yapacağımı bilirdim. Ama o an… Boşluk. Sanki zihnim tamamen silinmişti” diye anlatıyor. 

Başlangıçta unutkanlığını strese ve yorgunluğa bağlasa da, ocağa koyduğu yumurtayı unutup evi dumanlar içinde bulduğu gün, durumun ciddiyetini anladı: “Evimi kaybetmeye bir adım kalmıştı. Bunun sadece yorgunluk olmadığını o zaman anladım.”

Yapılan tetkikler sonucunda konan “erken başlangıçlı Alzheimer” teşhisi ve doktorun “ortalama sekiz yıl yaşam süresi” öngörüsü, Luna için bir yıkım oldu. “Buna hazırlıklı değildim. Çocuklarınızın size hâlâ ihtiyacı varken bu haberi almak korkunç” diyen Luna, korkunun kendisini ele geçirmesine izin vermedi. 

Hastalığıyla mücadelesini ve yaşadığı anları TikTok’ta paylaşmaya başladı. Amacını, “Bu hastalığa insani bir yüz vermek istiyorum. Sadece kendi bakımım ve çocuklarımın geleceği için değil, aynı zamanda farkındalık yaratmak için de buradayım” sözleriyle açıklıyor.

“Beni olduğum gibi hatırlayın”

Luna’nın en büyük arzusu, insanların bu hastalığın sadece yaşlıları etkileyen bir unutkanlık olmadığını anlaması. “Bu hastalık kimliğinizi, kendiniz olma yeteneğinizi elinizden alıyor,” diyen Rebecca’nın tek bir isteği var: “Şu anda en çok anlaşılmak istiyorum. Sorgulanmamak. Kaybettiklerimle değil, olduğum gibi hatırlanmak. Bazen basit bir ‘Seni seviyorum’ ve bir sarılma her şeyden daha önemli.”

Alzheimer Hastalığı nedir?

Alzheimer, özellikle hafıza, düşünme ve davranıştan sorumlu beyin bölgelerini etkileyen, ilerleyici bir nörodejeneratif hastalıktır. Demansın en yaygın türü olan bu hastalık, genellikle 65 yaş üstü kişilerde görülse de, Rebecca Luna’nın durumunda olduğu gibi daha erken yaşlarda da ortaya çıkabilmektedir. 

Share this content:

KAÇIRMIŞ OLABİLİRSİNİZ